Herem märkis, et automaadid on ühed olulisemad sõjavägede sümbolid. Viimati hankis Eesti endale uusi automaate 27 aastat tagasi, kui Iisraelist osteti Galilid, mida tollal küll kogu kaitseväe sõjaaja koosseisule ei jätkunud. Nüüd hakkavad järjest Ameerikast saabuma R20 saadetised ning lõpuks varustatakse kuni 19 000 relvaga kogu kaitseväe ja kaitseliidu sõjaaja koosseis. Kuna on kavas suurendada kaitseväe sõjaaja koosseisu, ostetakse vastavalt juurde ka relvasid. Vanad Galilid ja AK4-d ladustatakse.
Kaitseväe juhataja Martin Herem ja kaitseinvesteeringute keskuse juht Kusti Salm avasid eile USA-st saabunud kasti...

Relva tutvustanud veebel Mario Nõlvak selgitas, et sellest relvast on kaks versiooni: 5,56 mm versiooni saab suurem osa kaitseväelasi ja täpsuslaskurid saavad 7,62 mm versiooni. Igas jaos on üks täpsuslaskur. R20 on praegustest relvadest kergem ja ergonoomilisem ning seda saavad võrdselt kasutada nii parema- kui ka vasakukäelised.

Kaitseväe peastaabi väljaõppeosakonna ülema kolonel Mati Tikerpuu sõnul õpetavad Ameerikast saabuvad relvatehase inimesed relva kasutama, hooldama ja remontima kõigepealt väiksema grupi kaitseväe instruktoreid. Seejärel õpetavad nemad ülejäänud instruktoreid: umbes 300 ohvitseri ja allohvitseri. Juba sügisel jaotatakse uued relvad ajateenijatele, kes saavad kohe ka väljaõppe.

Hiljemalt järgmise aasta lõpuks on uus relv käes ja selge kõigil, kes peaksid selle saama. Uutele relvadele tulevad ka punatäppsihikud. Kuigi neid ostetakse eraldi hankega, loodab Tikerpuu, et punatäppsihikud jõuavad kaitseväelasteni koos uute relvadega.
... ja võtsid välja uued kaitseväe automaadid R20 Rahe.

Tikerpuu sõnul pole R20 selgeksõppimine keeruline ja vajaduse korral saab seda teha ka iseseisvalt paari tunniga. „See on nagu auto juhtimine: kes oskab sõita ühe autoga, õpib kiirelt ära ka teise autoga sõitmise,” märkis ta.

Relvade hankimisega tegelenud kaitseinvesteeringute keskuse relvastuse kategooriajuht Ramil Lipp ütles, et järgmisena on kavas osta uusi täpsusrelvasid ja kuulipildujaid.