Arrak selgitas Päevaleht Online´ile, et kui keskvalitsuse tasandil on Eestis olnud alati arusaam eelarve tasakaalu vajalikkusest, siis kohalike omavalitsuste juures see paraku nii ei ole.

„Meil on seadusesse sisse kirjutatud, et keskvalitsus ei tohi üle kulutada, kuid omavalitsused teevad seda siiski,“ kommenteeris ta ning lisas, et Tallinna valimisvõit tuleb nüüd maksumaksjal kinni maksta.

„Need, kes valisid selle koalitsiooni moosimiste ja lubaduste pärast, /…/ nüüd tuleb neil see omast taskust kinni maksta,“ selgitas Arrak, et raha on ju linnal täpselt nii palju kui seda on.

Majanduspoliitiliselt on Arraku sõnul tegu väga rumala mõttega, kuna maksukoormuse tõstmine praegu head ei too. „Aktsiisid ju ka tõusevad ja tallinlased peavad nüüd hakkama rohkem maksma.“

Kohalik käibemaks pärsib veelgi majanduse kasvu ning ehkki Arrak nimetab pealinnas elamist küll ühtpidi luksuseks, on maksutõus tema sõnul siiski igasuguse majandusliku loogika vastu.

Eriti kehtib see kohalikul tasandil, kuna riigi kehtestatud maksutõus on Arraku sõnul euro-ootusega põhjendatav. „Aga ma ei tea, millega Tallinna linnavalitsus põhjendab või oma rahvale selle ära seletab,“ lisas ta. 

Erilist muutust ettevõtete või elanike asukoha suhtes Arrak ei usu. Paadimaksu kartjad võivad tema sõnul küll oma sõiduki teises sadamas registreerida, kuid see on ka kõik. „Ei usu, et see tekitab mingit erilist migratsiooni, kes on tahtnud välja kolida, see on seda juba teinud,“ rääkis ta ning lisas, et paljud linnaservades elavad inimesed maksavad oma makse tegelikult välja. „Tõsiselt head maksumaksjad on juba põgenenud.“