Preemia vääriliseks peeti Männi lugusid, mis kajastasid toonase maaeluministri Martin Repinski tegemisi ja tegematajätmisi talle kuuluvas Konju talus. Männi artiklid „Säh sulle eestimaist: Repinski kitsejuust tuleb Hollandist” ja „Repinski üheksa suurt ja väikest valet” olid peamine ajend, miks Repinski tagasi astus ja temast sai Eesti kõigi aegade lühimat aega ametis püsinud minister. Marian Männi sai Rootsi meediakontsernilt Bonnier ja ajalehelt Äripäev auhinnaks 5000 eurot.

Bonnieri preemia nominent oli ka Eesti Päevalehe ajakirjanik Tuuli Jõesaar artiklitega väävelhapet sisaldanud „imeravimist” Cellfoodist. Veel kandideerisid preemiale Koit Brinkmann Äripäevast ja Tuuli Koch, Risto Berendson ja Oliver Kund Postimehest.

Bonnieri preemia žürii tööd juhtis EALL-i tegevjuht Mart Raudsaar. Žüriisse kuulusid Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler.