Blairile makstav tasu pole teada, kuid pakutud on umbes 10 miljoni Eesti krooni suurust aastapalka, kirjutab BBC. JPMorgani sõnul hakkab Blair eelkõige nõustama panga juhtkonda. Tuginedes üüratule rahvusvahelisele kogemusele hakkab Blair jagama strateegilisi nõuandeid ja vihjeid globaalpoliitika ja uute trendide valdkonnas.

Peale eelmisest ametikohast loobumist on Blair töötanud Lähis-Ida rahuläbirääkimiste juures palgata saadikuna. Blairi sõnul on ta alati olnud huvitatud kaubandusest ja üleilmastumise mõjudest. „Tänapäeval on uutel turgudel ning kõikides maailma nurkades poliitika ja majanduse kokkupuutepunkt väga suur,“ ütles Blair.  Tema sõnul on tal kavas asuda sarnastele ametipostidele ka teistes firmades.

Möödunud aasta oktoobris toetas Prantsuse president Nicolas Sarkozy avalikult Blairi asumist Euroopa Nõukogu presidendiks, kuid endine Briti peaminister loobus Euroopa Liidu uue reformilepingu vedamisest.

Enam kui 50-nes riigis tegutsev Wall Street`i üks juhtivaid pankasid JPMorgani väärtuseks hinnatakse 1.5 triljonit dollarit.

Erasektoris töötamine on pärast poliitikast lahkumist endiste poliitiliste liidrite seas väga populaarne. Näiteks, endine Briti peaminister John Major ja USA ekspresident George Bush senior hakkasid Ühendriikide erakompanii Calyle nõunikeks.