Möödunud nädalal kogunenud Keskerakonna aukohus arutas riigikogu liikme ja erakonna Raplamaa piirkonna juhi Mailis Repsi küsimust, keda süüdistati vanainimeste Järvamaa piirkonnast Raplamaa piirkonda kantimises. Aukohus ei andnud juhatusele soovitust Reps erakonnast välja visata.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal süüdistas Repsi selles, et too üritas inimesi osakondade vahel liigutada nende nõusolekuta. Reps viis sellele vastuseks aukohtule kõigi 18 asjasse puutuva inimese allkirjaga avaldused piirkonda vahetada.

Abilinnapea Kalle Klandorf ütles möödnud nädalal, et Repsi juhtumit arutati väga pikalt, aukohus kuulas ära mitu kohale kutsustud inimest ning otsustas seejärel, et ei soovita Mailis Repsi kuidagi karistada. Klandorfi sõnul oli Repsil tõepoolest püüd mõnd dokumenti võltsida, et piirkonna konverentsil tuleks kvoorum kokku.

Aukohtu otsus on soovituslik, otsuseid erakonna liikmete suhtes võtab vastu Keskerakonna juhatus, kelle järgmine koosolek toimub 15. aprillil.

Keskerakond on varasemalt ka visanud liikmeid meedias maine kahjustamise eest välja. 2012. aastal otsustas näiteks juhatus, et heidavad erakonnast välja Kalle Laaneti. Laanetile heideti toona justnimelt ette meedias erakonna maine ning liikmete maine kahjustamist.