Selleks anti Lemmingu kasutusse OÜ-le kuuluv pangakaart, mida ta kasutas isiklikuks otstarbeks, tasudes erinevates tanklates tangitud kütuse ja muude teenuste eest. Samuti andis OÜ juhatuse liige süüdistuse kohaselt Lemmingule sularaha korteri ostuks ja tasus OÜ kontolt tema korterisse paigutatud soojuspumba eest.

Süüdistuse järgi sai Lemming altkäemaksuna vara kokku 6483 euro suuruses summas.

Altkäemaksu andmises on süüdistus esitatud nii juriidilisele isikule kui ka OÜ juhatusele liikmele.

Süüdistatav OÜ teostas Saarde Kommunaalile alates 2014. aasta jaanuarist kuni 2015. aasta veebruari lõpuni erinevaid töid kokku ligi 38 000 euro eest.

„Olenemata sellest, kui suurt või väikest kasu saab altkäemaksu võtja või milline on sel moel saadud töö maht, paneb taoline ühe ettevõtte ebaaus eelistamine teised ettevõtted ebasoodsasse konkurentsiolukorda,“ ütles uurimist juhtinud eriasjade prokurör Küllike Kask.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juhi Mati Ombleri sõnul peab iga omavalitsus ausat ettevõtlust propageerima ning eetilisi väärtusi oma haldusalas järjepidevalt väärtustama. "Selleks peavad omavalitsuses toimima kontrollimehhanismid ning eriti omavalitsuste poolt asutatud ettevõtte juhtide tegevusele tuleb palju tähelepanu pöörata. Mida rohkem me suudame töötajate teadlikkust põhiväärtuste osas tõsta ja neid omakasust lähtuvatest tegevusest hoiduma suunata, seda ausamaks muutub ka omavalitsuste haldusala," rääkis Ombler.

Kriminaalasja uurimise viis läbi Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja menetlust juhtis Lääne Ringkonnaprokuratuur.

Pärnu maakohus on selle kriminaalasja eelistungi määranud 9. maiks.

Kohtus süüdimõistmisel on altkäemaksu võtmise ja andmise eest seaduses ette nähtud rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus, juriidilisele isikule saab altkäemaksu andmise eest määrata rahalise karistuse.