Videos, mida on vaadanud juba sajad tuhanded inimesed, ei ole näha, et kohe pärast intsidenti tulid Rajenko juurde teised inimesed. „Võimalik, et ta (kurikamees) sõitiski kohe minema pärast seda, kui inimesed hakkasid peatuma. Üks neist oli Andri, ta andis ka tunnistusi kohtus,“ ütles Rajenko.

Varem teatati, et agressiivse juhi nimi on Urmas. Eile viidi ta konvoi saatel kohtusaali. Rajenkot hämmastab, et Urmas ei tunnista oma süüd ja kavatseb edasi võidelda.

Sellest saab näidispoomine neile, kes arvavad, et konflikte saab lahendada kurika abiga.

Selle, et intsident jäi videole, unustas Rajenko alguses ära. „Registraator tuli mulle meelde alles kodus. Ma näitasin seda sõbrale ja sugulastele. Kõik hakkasid soovitama see internetti üles panna. Ma ei oodanud, et videot vaatab mitusada tuhat inimest,“ tunnistas Rajenko.

Rajenko tänas politseid, kes videole operatiivselt reageeris ja temaga ühendust võttis. „Aitäh neile! Ja kohus toimus ka kiiresti.“

Denis Rajenko advokaat Andrei Vesterinen ütles venekeelsele Delfile, et Urmas saab ilmselt karistada. "Ta rikkus liiklusseadust: ületas pidevat joont, tekitas liiklusohtliku olukorra, peatus keelatud kohas," ütles Vesterinen, kes nõustus pärast video nägemist Rajenkot tasuta nõustama.

"Kui kohtunik tunnistab kurikaga ähvardamise kui avaliku korra rikkumise fakti, siis saab sellest näidispoomine neile, kes arvavad, et konflikte saab lahendada kurika abiga," lisas advokaat.

Vesterinen usub ka, et Urmast tuleks kindlasti karistada. "Mis siis, kui roolis poleks olnud Denis vaid rase naine? Siis oleks võinud juhtuda ka nurisünnitus. Loomulikult on see eeldus fantaasia valdkonnast, kuid selline käitumine on meie ühiskonnas taunitav," ütles Vesterinen ja lisas, et Urmase plaanil kaevata omakorda Denis kohtusse ei oleks mingit alust.

Kohtuasja arutamine jätkub juunis.