Hong Kongis tegutseva investeerimisettevõtte Fulbright Securities esindaja Francis Luni sõnul oli täna tegemist järjekordse kohutava päevaga, kirjutab BBC. Luni sõnul on USA püüded majanduse ülekuumenemist pidurdada jäänud hiljaks ning investorid ei usu, et enam midagi päästa suudetakse.

Maksude kärpimine ja kulutuste piiramine ei tõsta tarbimist USAs, mis vaevleb kinnisvaraturu krahhi käes. Paljud poepidajad on hädas kõrgete üürihindadega ning aina enam jäetakse arved maksmata. USA on Euroopa ja Aasia suurtele kompaniidele oluliseks ekspordituruks ja nõudluse vähenemine avaldab negatiivset mõju ennustatud kasumile. See omakorda alandab aktsiate hindu börsidel.

Pariisi Cac-40 kukkus 4,6, Londoni FTSE 3,4 ja Frankfurdi Dax 5,7 protsenti. USA börsid on seoses puhkusega täna kinni, kuid Brasiilia Ibovespa alustas 6 protsendilise kukkumisega. Tokyo Nikkei 225 langes päevaga 3,9 protsendi võrra ja oli nii madalal tasemel viimati 2005. aasta oktoobris, India Sensex kukkus 7,4 protsenti. Tallinna börs alanes täna 3,02 protsenti.