Mõni minut enne seda oli sama mees paarsada meetrit jõekaldast põhja pool Kleiner Tiergarteni pargis külmavereliselt inimese tapnud. Tema ohver oli Gruusia kodakondsusega tšetšeen, kes elas Saksamaal Tornike Kavtarašvili valenime all ja kõndis parajasti mošeesse reedesele palvusele.

Kell 11.58 kõlas kolm lasku. Kavtarašvilile jalgrattaga vastu sõitnud mees tulistas talle ühe lasu rindkerre ja järgmised kaks pähe. Hangošvili suri sündmuskohal. Mõrvar põgenes rattaga.

Kui kaks teismelist poleks näinud, kuidas mees oma asjad jõkke heidab, ja politseisse helistanud, võinuks mõrvar pääseda. Tänu sellele kõnele peeti arvatav tapja peagi lähedases raudteejaamas kinni. Spree jõest tõid tuukrid välja jalgratta ja koti, millest peale riiete leiti parukas ja habemeajamismasin, millega mõrvar arvatavasti enne põgenemist oma välimust muutis. Veel leiti tapmiseks kasutatud püstol Glock 26.

See Glock pärineb Eestist. Eesti Päevaleht uuris välja relva ajaloo, tutvus toonase kriminaaltoimikuga, vestles relva esimese omanikuga ja avastas, et omaaegset relvavargust politsei õieti ei uurinudki. Relv oli ammu unustatud, kuid ilmus päevavalgele mõrvaloos, mille tellimises Saksamaa prokuratuur kahtlustab Vene riiki.