Saksamaast sai viimane riik, mis tunnustas Nord Stream’i gaasitrassi arendamist, reedel andis juhtmele rohelise tee Venemaa.
"Oleme pidanud üksikasjalikke konsultatsioone kõikide aspektide üle, et tagada gaasijuhtme ohutus ja keskkonnasõbralikkus. Selline tihe koostöö jätkub ka tulevikus," ütles Nord Stream’i tegevdirektor Matthias Warnig.
Ettevõttel tuleb Saksamaalt trassi ehitamiseks saada veel üks ehitusluba, et saada õigust ehitada trassi lisaks 31-kilomeetrisel lõigul riigi majandusvööndis. Vastava loa peab väljastama föderaalne mere- ja hüdrograafiaamet.
Trassi rajamise on ametlikult heaks kiitnud Venemaa, Taani ja Rootsi. Lääne-Soome keskkonnaameti ehitusluba on oodata lähima nädala jooksul.
Nord Stream koosneb kahest 1223 kilomeetri pikkusest gaasijuhtmest, mis kavatsetakse rajada Läänemerre Venemaalt Viiburist Saksamaal asuva Greifswaldini. Trass läbib Rootsi majandusvööndist 506 kilomeetrit ning 374 kilomeetrit Soome majandusvööndist. Projekti arendavad Gazprom, Saksamaa E.ON-Ruhrgas ja Hollandi Nederlandse Gasunie. Trass läbib Venemaa, Soome, Rootsi, Taani ja Saksamaa majandusvööndit, möödudes lähedalt Eesti, Läti, Leedu ja Poola majandusvöönditest.