Kui konkurentsiamet tehingule kätt ette ei pane, siis ostab AS Kalev Paide Tootmine Mumuu kaubamärki kasutava OÜ Põlva Piim Tootmine ligi 313 miljoni krooni eest.

Oma firma AH Seenior kaudu 40 protsenti Põlva Piimast kontrolliv ettevõtte tegevjuht Aivar Häelm lausus, et läbirääkimisi ettevõtte müügi üle peeti Oliver Kruudaga umbes pool aastat. Samal ajal ostsid Häelm ja tema kolm partnerit ettevõtte Hollandi firmalt Ecoval Dairy Trade B.V välja vaid mõni kuu varem ehk oktoobris.

“Konsolideerumine piimandusturul on vältimatu. Me oleme siin nii väikesed, et teised võivad meid nagu nuppe kabelaualt maha lennutada,” põhjendas Häelm firma müüki.

Ettevõtte just Oliver Kruuda suurosalusega Kalevile müümine oli Häelmi sõnul parim ja loogiline lahendus.

 “Oliver on Põlva poiss ja tunneme üksteist aastaid. Oleme omavahel piimaturu üle palju rääkinud ja meie arusaamad kattuvad. Ning praegu oleme jõudnud faasi, kus ka kapitali rahvus on oluline,” rääkis Häelm. 

Konfidentsiaalsusnõude tõttu ei saanud Häelm öelda, millise hinnaga nüüd müüdav ettevõte mullu osteti. “Nii palju võin öelda, et kahjudega pole me kaubelnud,” lausus ta.

Häelm jääb enda sõnul Põlva Piimas tegevjuhina ametisse. “Ettevõte jätkab tööd nagu senini. Oleme turuliider pulbrite alal ning võitootmises ning need suunad on olulised ka uue omanikuga,” sõnas ta. 

Lisaks Häelmile kuuluvad Põlva Piima omanike ringi oma firmade kaudu Viljar Veevo, Raul Lusti ja Andrus Roiland.

Kalevi juhtide suu jäi lukku

•• Kalev teatas suurtehingust eile veidi enne kella poolt kuut õhtul väljastatud börsiteates.

•• Kalevi strateegiadirektor Andres Rannamäe Põlva Piima ostmise otsust ei kommenteerinud, sest majasisese kokkuleppe kohaselt jagavat selle teema kohta selgitusi vaid Oliver Kruuda ja finantsdirektor Tarmo Maasikmäe.

•• Kruuda eile õhtul oma mobiiltelefoni vastu ei võtnud, Maasikamäe aga keeldus ajapuudusele viidates teemat käsitlemast. “Väga kiire on, aitäh!” lausus ta enne kõne katkestamist. 

•• Börsile saadetud teates ütles Maasikmäe, et tegemist on mõlemale poolele kasuliku tehinguga. Lisainfot ostu eesmärkide kohta lubas Maasikamäe börsile anda pärast seda, kui konkurentsiamet on tehingu heaks kiitnud.