Sisekontrollil etteheiteid kasutatud taktika ja info liikumise puudujääkide osas peab nii politsei taktikaline tasand kui juhtimistasand võtma väga tõsiselt. Eriti märgin siinkohal etteheidet tulirelva kasutamise kohta. Tulirelva kasutamine (isegi kummikuulidega) on teatavasti alati äärmuslik abinõu, aga kriisi lahendades peab politseinik otsustama sekunditega ja seetõttu on väga oluline, milline informatsioon kiirreageerijatel kasutada on. Samas olen olnud alati seda meelt, et kui on vajadus tulirelva kasutada, siis peab politseinik seda ka julgema teha.

Kokkuvõtvalt peab politsei tegema sisekontrolli tulemustest ise omad järeldused ja vajadusel käitumist sarnaste situatsioonide lahendamiseks muutma. Seda nii sisuliselt kui kommunikatiivselt."

Delfi täpsustavatele küsimustele vastamiseks siseminister täna oma tihedas päevakavas aega ei leidnud ning jättis ka ministeeriumi vahendusel vastamata küsimustele, kas ta teadis juba novembris, et sündmused nägid tegelikult välja teistmoodi, kui neid avalikkusele kirjeldati ning miks ei antud väärinfost teada siis, kui sisekontroll sellele jälile jõudis. Samuti ei kommenteerinud minister Eesti Ekspressi avaldatud Valdo Põdra järeldust, et relva kasutamise õiguslik pool on maha jäänud – sisuliselt on probleem tema sõnul selles, et kummikuule ei lubata piisavalt vabalt kasutada.