"Oleme koos sadade vabatahtlikega risti-rästi üle kontrollinud kogu Võru linna ja sealt kaugemalegi veel. See ei hõlma ainult maastikku, aga ka kõiki võimalikke aadresse Võrus ja mujalgi, kus ta viibida võiks. Ka turvakaamerate salvestuste analüüs pole andnud jälgegi Markkuse võimalikust teekonnast. Telefoniliinid on punased „pendlimeeste“ ja teiste vihjetest, kus pakutakse uusi kohti kontrollimiseks. Pakutakse ka ulmesse ulatuvaid versioone sellest, kuhu ja miks Markkus kaduda võis. Kõiki neid vihjeid oleme kontrollinud lootuses Markkus leida, kuid tulemust ei ole need kahjuks seni andnud. Arvestades, et kogu linn on läbi kammitud ja vihjed kontrollitud, ei ole praegusel hetkel maastikuotsingutega jätkamine otstarbekas. Kui uurimisel ilmneb uusi alasid, mis kontrollimist vajavad, planeerime kohe vajamineva otsingu," teatas Lõuna prefektuur oma Facebooki lehel.

"Ei saa märkimata jätta, et meil on suur rõõm kohalike elanike otsingutel osalemise aktiivsuse üle. Olete viimastel päevadel teinud ära väga suure töö, aitäh teile! Selleks, et meie koostöö veelgi paremini laabuks ja Markkus üles leitaks, andke palun kindlasti teada, kui plaanite oma sõpradega mõnd aadressi kontrollima minna või maastikul suurema seltskonnaga taaskord mõnd ala üle kontrollida. Oleme teile jõu ja nõuga abiks. Sõbra aitamine on väga oluline, kuid seejuures tuleb vältida ise pahandustesse sattumist. Näiteks on mõned innukad omal käel otsijad loata sisenenud eramaale, eravaldustesse, kuna neil on kahtlus, et Markkus võib seal viibida. Peremehe loata või politsei eestvedamiseta on aga selline tegevus lubamatu. Kui soovite aidata Markkuse leidmisele kaasa ja omate infot mõne kontrollimist vajava aadressi osas, teeme seda koos! Teid aitavad Võru politseinikud: Talis Thal (tel 7868248) ja Dmitri Kulaga (tel 7868255)," lisas politsei.

Eile hommikust õhtupoolikuni käis otsinguoperatsioonil osalenud mitmesajaliikmeline meeskond üle mitmed võsarägastikud, mahajäetud hooned, garaažid ja muud kohad.

Piirkonnad valiti ühelt poolt selle järgi, kus viimati noormeest nähti ning teisalt jooksvalt laekunud vihjete ja teiste infokildude pinnalt. Ka kopterimeeskond vaatas üle mitmed jõeäärsed alad, kuhu ligipääs jalgsi oli raskendatud, kuid poissi ei ole seni õnnestunud veel leida.

Politsei palub otsingutega liituvatel noortel, kelle vanus täisikka ei ulatu, oma vanematele otsingul osalemisest kindlasti teada anda. Ühtlasi palub politsei mõistvat suhtumist, kui noorte osalus otsingutel nende endi ohutuse tagamiseks lõpetatakse.

Politsei peab välistama olukorra, kus otsijatest ise otsitavad saaks. Kes otsingutel oma panuse soovib anda, ei saa ilma soojade riiete, käpikute ning vettpidavate jalanõudeta. Kindlasti on hea omada ka joogivett ning pimeduse peletamiseks tuleks kaasa võtta taskulamp, selga panna helkurvest.

Ühtlasi palub politsei Võru linna ettevõtetel ja eraisikutel, kes omavad valveseadmetena turvakaameraid, vaadata üle 24. oktoobri varahommiku salvestised ning märgates midagi, mis võiks viidata Markkuse võimalikule liikumisteekonnale sellest politseile teada anda.

Politsei palub abi laupäeva öösel Võru linnas kadunuks jäänud 17-aastase Markkuse asukoha tuvastamisel.

Kesköö paiku oli Markkus suundumas koju, kuid pole sinna senini jõudnud. Viimane teadaolev kontakt Markkusega oli öösel kell 00.30, kui ta viibis Võrus Räpina maanteel Säästumarketi kaupluse juures. Politseipatrullid on läbi kamminud Markkuse võimalikud liikumisteekonnad ning paigad, kuhu noormees sõprade hinnangul minna võis, kuid seni ei ole otsingud tulemusi andnud.

Markkus on 161 cm pikk, pruunide lühikeste juustega ja kõhnema kehaehitusega. Viimati oli tal seljas pruuni värvi O’Neill kaubamärgi jope, mustad püksid ja sinised Nike’i jalanõud.

Kõigil, kes on kirjeldusele vastavat noormeest pärast südaööd näinud või oskavad anda informatsiooni tema praeguse asukoha kohta palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112.