See ei ole Kutseri jaoks esimene kord anda nõu Taavi Aasale, kes praegu linnapea kohuseid täidab. Nimelt pälvis Kutser Aasa heaks töötamise ajal tähelepanu väidetava tubli kommenteerijana.
Kutser asus linnavalitsusse tööle 2007. aastal: 2007–2009 oli ta abilinnapea Jaanus Mutli nõunik, oktoobrist 2009 kuni oktoobrini 2011 oli Kutser abilinnapea Taavi Aasa nõunik.

Kutser asus Põhja-Tallinna valitsusse tööle 2011. aasta lõpus ja lahkus ametist tänavu veebruaris.

Lahkumisavalduse esitas Kutser samal päeval, kui linnapea kohusetäitja Taavi Aasa põhjendatud ettepanekul vallandati linnaosa vanem Karin Tammemägi. Tammemäe vallandamise ametlik põhjus on linnaosavalitsuse halb sisekliima ja töökeskkond.

Lisaks on teada seegi, et Tammemäega seotud skandaalid on Keskerakonna Tallinna piirkonnale üha rohkem peavalu valmistanud – kui temast kirjutatakse, siis ikka pahanduste võtmes. Keskerakonna juhtkonna kõrvu on kostnud negatiivseid signaale linnaosavanema kohta ka Põhja-Tallinna elanikelt.

Tammemäe ja Kutseri skandaalid

Karin Tammemägi
Põhja-Tallinna vanem 2009–2016

Ekskursioon eakatele
2014. ja 2015. aastal käisid Põhja-Tallinna vähekindlustatud eakad viiel ekskursioonil nii Eestis kui ka välismaal. Näiteks 2015. aasta veebruaris sõitsid 105 eakat koos saatjatega Stockholmi. Reisi ning laevas saadud hommiku- ja õhtusöökide eest maksis linnaosa oma reservfondist 3411 eurot. Kokku kulus ekskursioonidele üle 10 000 euro.

Kallid kommipakid
1. aprillil 2015 selgus, et enne jõule jagati linnaosa eelarvest 14 055 euro eest kommipakke, milleks võeti raha ka noorsootöö eelarvest. Arved esitati aga n-ö tükeldatud kujul ja eri aegadel.

Kriminaalmenetlus
2015. aasta septembris otsisid keskkriminaalpolitsei töötajad linnaosa ruumid läbi. Linnosavalitsuse ametnikule ja ühele ettevõtjale esitati kahtlustus võltsarvete pärast. Eesti Päevalehe andmetel kahtlustatakse, et linnaosa töötaja Kaili Muru võltsis arveid, millega telliti teenuseid linnaosavanema abikaasa firmalt.

Kingitus ümbrikusse
Tammemägi tähistas 2015. aasta juunis oma 40. sünnipäeva. Enne tähtpäeva vihjas ta, et kink võiks mahtuda ümbrikusse. Mai lõpus potsatas linnaosavalitsuse töötajate postkasti linnaosavalitsuse kantselei peaspetsialisti Kaili Muru kiri, milles paluti igal osakonnal töötajate käest koguda kümme eurot kingiraha.

Priit Kutser
Põhja-Tallinna vanema asetäitja 2011-2015

Netikommentaarid
2011. aasta veebruaris pälvis tähelepanu Kutseri tegevus anonüümse netikommentaatorina. Ta olevat kirjutanud ühest arvutist eri nimede alt ohtralt Keskerakonda kiitvaid ja ajakirjanikke halvustavaid kommentaare.

Kaks invaliidi parkimiskaarti
Vahetult enne 2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimisi sattus Kutser skandaali kahe parkimiskaardi tõttu, mille talle väljastas Tallinna transpordiamet.

Kutser ja Tammemägi

Linnarahaga valimisreklaam
Enne 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimisi lasid Kutser ja Tammemägi paigaldada linna raha eest Põhja-Tallinnasse oma reklaamplakatid. Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) otsustas, et nii Kutseri kui ka Tammemäe plakatid on poliitiline reklaam. Tallinna halduskohus otsustas, et neil tuleb reklaamiraha linnale tagasi maksta.