Delavue äriplaani Eesti Päevalehes avalikustamine nörritas mõistagi ilusalongi, kuid mõjutas kaudselt ka Radisson Blu Sky hotelli, kellega Delavue maja jagab. „Meil ei ole nendega tõesti midagi tegemist,” kinnitas hotelli müügidirektor Girli Nurk. Ta selgitas, et hoonet haldab Eften Capital Group, nii et Radissonil pole olnud võimalik endale majanaabrit valida. Sellegipoolest võib kahtlase äriskeemiga ettevõttega hoone jagamine ka hotelli mainet kahjustada, eriti kui mõni hotelli külastaja peaks Delavue salongi sattuma ja avastama, et teda püütakse laenu võtma meelitada. „Muidugi on meil kahju, et meie nimi on nüüd selle juhtumiga seotud,” nentis Nurk.

Lepingut on keeruline lõpetada

Eften Capital Groupi tegevjuht Viljar Arakas oli reedel Riias, mistõttu polnud Radissoni majas avastatud kahtlase äri probleemiga veel tutvunud. „Kui see asi on nii, siis ega see mainele hästi ei mõju. Me peame seda arutama,” ütles Arakas ja nentis, et juriidiliselt on tegemist keeruka olukorraga. „Kui nemad tasuvad meile makseid, siis mida meie teha saame,” esitas ta retoorilise küsimuse.

Arakas kinnitas, et Eften Capital Group ei teadnud, et üürivad prestiižikat äripinda pehmelt öeldes kahtlase äriplaaniga firmale. Ta selgitas, et Eften Capital haldab üle 800 kinnisvaraobjekti ja pealegi on ilmselge, et üürnike ärisaladusi ei uurita. Arakas lubas, et Eften Capital tutvub olukorraga, et selgeks saada, kas ja mida on vaja ja võimalik Delavuega ette võtta. „Saame enne olukorrast ülevaate, siis otsustame,” lausus Arakas.