“Raimond Kaljulaid on väga hea kandidaat Põhja-Tallinna linnaosavanema kohale,” ütles halduskogus kandidaati tutvustanud abilinnapea Mihhail Kõlvart. “Linnaosa arengule tulevad kindlasti kasuks tugeva erasektori juhi kogemused ja ideed. Tulenevalt oma varasemast tööst ja kogemustest suudab Raimond Kaljulaid kindlasti parandada linnaosa suhteid avalikkusega ning linnaosa elanike ja ettevõtjatega avatult ja vahetult suhelda.”

Linnavalitsus otsustas 17. veebruaril lahti lasta Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemäe. Täna ametisse nimetatud Kaljulaid asub linnaosavanema ülesandeid täitma järgmisest esmaspäevast.

Kaljulaid teatas kolme töötaja ametist vabastamisest

Raimond Kaljulaid teatas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et vabastab ametist kolm senist linnaosavalitsuse töötajat.

Kaljulaidi sõnul vajab Põhja-Tallinna linnaosa lisaks uuele juhile ka uut tugevat juhtmeeskonda. "Esiteks vabastatakse ametist linnaosavanema senine nõunik Olesja Levikina. Teiseks lõpetatakse tööleping linnaosa avalike suhete nõuniku Raivo Lotiga. Kolmandaks lõpetatakse tööleping kantselei peaspetsialisti Kaili Muruga," loetles Kaljulaid.

Kaljulaidi sõnul toimub töösuhte lõpetamine kõigi kolmega vastastikusel kokkuleppel. "Rõhutan seda, et mul ei ole nendele töötajatele otseseid etteheiteid. Need kaadrimuudatused on kantud soovist tuua linnaosa juhtimise juurde uusi inimesi, kes toetavad ka minu nägemust linnaosa arengust," selgitas Kaljulaid. "Tahan juhtmeeskonna taset tõsta. See ei tähenda, et praegused töötajad olid halvad, kuid alati on võimalik moodustada veel tugevam meeskond," sõnas Kaljulaid.

Uutest töötajatest teatatakse Kaljulaidi sõnul lähiajal. Kaljulaid lisas, et tal pole eelarvamusi ühegi praegu linnaosavalitsuses töötava inimese osas ja seda, kas on vaja teha veel muudatusi protsessides või inimeste hulgas, näitab tema sõnul täiendav analüüs ja linnaosa tööga tutvumine. "Kui selgub, et on vaja teha veel muudatusi, siis neid kindlasti teen."

Kaljulaidi sõnul on tema esimene eesmärk taastada linnaosavalitsuses rutiinne tööõhkkond ning samal ajal vaadata, mis projektid on pooleli ja mis tuleb veel sel aastal käivitada. "Päris palju küsitakse juba kõiksuguste probleemide kohta. See on kindlasti ka tähtis, aga juhtimine on ka võimaluste ärakasutamise kunst," lausus Kaljulaid.

"Kui hästi või halvasti mul see töö õnnestub, ma arvan, et sellele annavad lõpliku hinnangu Põhja-Tallinna linnaosa elanikud järgmise aasta kohalike omavalitsuste valimistel," sõnas Kaljulaid.