ERR-i uudisteportaal kirjutas laupäeval, et superautode ürituse peakorraldaja on reformierakondlase, riigikogu liikme Keit Pentus-Rosimannuse vend Sten Pentus. Pentuse äi on president Ilvese lähedane sõber, ärimees Margus Reinsalu.

Kolmapäeval algav üritus Honour Club Estonia maksab osalejale 2500 eurot ja enne Pärnu ringrajale suundumist külastavad osalejad muu hulgas parlamenti ja Stenbocki maja, kus neid tervitab isiklikult ka peaminister, Reformierakonna esimees Taavi Rõivas.

„Mul ei ole otseselt selles ürituses mingit rolli. Küll aga on selle ürituse korraldajad avaldanud soovi, et need väliskülalised, kes selle ürituse raames Eestisse tulevad, tuleksid Stenbocki ekskursioonile. Loomulikult ei võta Stenbocki maja ega peaminister selle eest mingit raha,” kommenteeris peaminister, kelle sõnul on Eesti valitsuse, poliitika ja edulugude tutvustamine positiivne.

Pevkuri viktoriin

Võidusõitude kõrval on näiteks reede hilisõhtuse meelelahutusena kavas Eesti e-lahendusi tutvustav viktoriin, mille korraldajana on välja reklaamitud samuti Reformierakonda kuuluv siseminister Hanno Pevkur. „Minule teadaolevalt on mind välja kuulutatud Eesti Vabariigi siseministrina, aga ma olen seal ikkagi Hanno Pevkurina,” kommenteeris siseminister.

Korraldaja Sten Pentuse sõnul oli raske ministreid üritusele saada ja tegu pole lihtsalt meelelahutusega, vaid väliskülalistele Eesti tutvustamisega. Sten Pentus selgitas Delfile, et tema üritus ei seisne suure raha eest ministritega kohtumise korraldamises, vaid et 2500-eurose piletirahaga maksavad osalejad tegelikult kinni oma majutuse, toitlustuse, ringraja kasutuse, koolituse ja muud kulud.