Metsandusringkondades peetakse Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) järgmiseks juhiks Andres Onemari, kes hetkel veel kaalub kandideerimist.

“Võtan praegu rahulikult, avaliku konkursi lõpuni on veel aega. Ma ei ole ära otsustanud, kas kandideerin, kuna pean enne perekonnaga seda arutama,” märkis Onemar. “Olen korra RMK juht juba olnud ja ära tulnud, kuna elan Hiiumaal ja sealt oli raske tookord seda kohta pidada. Hiiumaal elan ka praegu, seetõttu ootangi pere arvamust.”

Onemar on praegu RMK arendusdirektor, ta on varem korra juba asutuse juht olnud. “Ametlikku ettepanekut kandideerida ei ole mulle tehtud,” lisas Onemar.

RMK nõukogu liige Andres Talijärv viitas, et sahinaid uue juhi ümber on igasuguseid. “Ent korraldasime tõsimeelse konkursi ja ära pole veel midagi otsustatud. Võib-olla keegi on teinud Onemarile ettepaneku kandideerida, aga mina ei tea sellest midagi. Küllap tuleb teisigi kandidaate.”RMK eelmine juht Ülo Viilup tagandati, kuna nõukogu hinnangul on 60 000 hektarit riigimetsa lubamatult kehvas seisukorras.

RMK on riigitulundusasutus, mille hallata on 38% Eesti metsa. Selles mõjukas asutuses töötab üle 1100 inimese. RMK mullune aasta puhaskasum oli 33 miljonit krooni. Müügitulu oli üle miljardi krooni.