„Moestilistika on olnud siiani üks paremaid valikuid. Vilve Unti eestvedamisel ja toetusel olen kogunud teadmisi koolist ning iseseisvalt palju juurde uurinud ja õppinud. See oli Eestis ainuke arvestatav ülikool, mis pakkus moeerialal muud väljundit kui moedisain,” räägib Karl.

Moehuvi tekkis Karlil juba väga ammu. „Ema jutu järgi algas see kolmandast eluaastast nukkudele riideid õmmeldes. Algselt tahtsin saada moedisaineriks, keskkooli viimasel aastal asendus see soov sügava huviga moe vastu, kuid tol hetkel ei teadnud ma veel oma võimalikku rakendust selles valdkonnas. Keskkooli viimases klassis valmistasin kunstieriala eksamiks minikollektsiooni, mis on mul kapis siiani alles.”

Lookbook8 on Karli sõnul loodud ühekordse projektina välismaiste moeajakirjade standardite järgi, näitamaks ambitsioonikate moestilistika tudengite mitmekülgsust. „Lookbook8 idee tekkis mul enne PÖFFi moefilmide programmi filmi „Mademoiselle C” nägemist. Tol hetkel näis, et meie turul on puudu ühest kvaliteetsele paberile trükitud moepiiblist,” tutvustab stilist albumi tagamaid.

Hiljuti stiliseeris Karl ka Montoni uue hooaja moeetenduse. „Montoni stilistika puhul köitis mind meeskond – kõik olid väga vastutulelikud ja toetavad. Nagu moemaailmas ikka, ei kulgenud sellegi show ettevalmistus ootamatusteta. Näiteks selgus peaproovis, et liiga paljude rõivakihtide tõttu ei jõudnud modellid napi ajaga riideid vahetada. Ainus variant oli tuua juurde abikäsi. Lõpuks oligi mul lava taga nelja Montoni disainimeeskonna abilised – suur kummardus neile,” muljetab ta. Just kihtide kombineerimine ongi Karli tugevus, tema stilistika märksõnadeks on veel lahtimurdmine traditsioonidest ja klassikast.

Enda garderoob

Enda garderoobi peab Karl väga lihtsaks. „Kvaliteeti ei unusta ma kunagi, sest mulle meeldib asju kanda kaua. Minu kapi kõige erilisemad esemed on Eesti disainerite jakid ja mantlid, näiteks Mari-Liis Saretoki, Anu Raadi ja Karolin Kuusiku loodu. Kõige efektsemad jakid pärinevad H&Mi disainerkoostöödest. Väga südamelähedased on mulle ühed saapad, mille ostmiseks kulutasin terve kuu palga, ja Givenchy kotid.”

Londonis uute väljakutsete jahil

Septembris suundus Karl uute väljakutsete jahile Londonisse. Mida ta seal teha kavatseb? „Otsuse Londoni kasuks langetasin ülikooli viimasel kursusel. Esialgu soovisin asuda õppima Conde Nast College of Fashionisse, kuid lõpuks otsustasin suurlinnas ellu jääda ilma kooli abita. Plaanin minna praktikale ja otsida kõrvale väikese töö­otsa kulude katmiseks. Saabusin Londonisse kaks kohvrit käes, teadmata, mida aeg toob. Londonit ma oma ellu teadlikult ei plaaninud, sest üldjuhul kipuvad plaanid palju muutuma.”

Milline rõivakomplekt töötab alati ja igas olukorras? „Need on kõige lihtsamad tooted poeriiulilt – teksapüksid ja nahktagi, mis kohanduvad tõepoolest iga kandja ja elustiiliga.”