Paljud inimesed satuvad jõulude eel stressi, sest jõuluostud jäävad viimasele minutile. „Mitu korda olen läinud poodi mõttega viimasel minutil kinke osta, aga poes on palju müra, rahvast, lärmi ja ei tea ka, mida osta, siis on kergem olnud… põgeneda!” avaldas oma mõtteid üks murelik lugeja, kellel jäidki vajalikud jõuluostud tol korral tegemata.

„Soovitan natuke pikemalt oma käike ja kingioste ette planeerida, mitte jätta viimasele hetkele, sest paremad asjad võivad otsa saada. Ega muud ei ole, [kui] et teha enda käimised varem ära ja võtta rahulikult ka jõulude rahulikku aega,” soovitas Ülemiste keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Tiia Nõmm.

Kaubamaja kommunikatsiooni- ja turundusspetsialisti Mai-Liis Sipria sõnutsi alustatakse Tallinna Kaubamajas jõulukaupade müüki traditsiooniliselt novembri alguses. „Kuigi on neid [kliente], kes valmistuvad vaikselt juba novembris, siis suurem jõulumeeleolu saabub eestlastel enamasti siiski detsembri ja esimese advendiga ning põhiline jõulukaupade ostmise aeg on detsember,” teadis ta.