„Valitsuse jaoks on oluline, et sisekaitseakadeemia kolledži Narva rajamisest võidaks mitte ainult siseturvalisuse valdkond mitmekesisema väljaõppekeskkonna näol, vaid ka kohalik kogukond. Rajades Narva kolledži, annab see positiivse signaali, et valitsus väärtustab Ida-Virumaa arengut,” ütles peaminister Ratas.

150 kadetti

„Valitsuse otsus on põhimõtteline, et suurendada Eesti riigi kohalolekut kohapeal. Selle otsusega saame tegeliku turvalisuse kasvu piirkonnas juba kahe aasta pärast, selle otsuse järel hakkab Narvas pidevalt paiknema 150 kadetti ja politseinikku,” lausus justiitsminister Urmas Reinsalu.

Siseminister Andres Anvelti sõnul toetab akadeemia Narva kolledži rajamine SKA seniseid arengusuundi, andes kadettidele ja ametnikele uusi praktika- ja väljaõppe võimalusi ning tõhustades sisekaitseõpet Ida-Virumaa gümnaasiumites. „Samal ajal arvestab otsus ka politsei- ja piirivalveameti vajadustega, milleks on kiirreageerimisvõime tõstmine, uute harjutamisvõimaluste loomine ja piirivalvurite elamistingimuste parandamine,” selgitas siseminister. SKA Narva kolledžis hakatakse korraldama kadettide väljaõpet ja praktikat, ametnike täiendusõpet ja sisekaitse eelkoolitust.

Tulevikus saab kuni 400 kadetti igal aastal Ida-Virumaale praktikale suunata. Uus kolledž ühendab kõikide sisekaitse erialade praktikad ja kadetid. Majutuskohad luuakse umbes 160 inimesele, sealhulgas väljaõppel olevatele kadettidele, kiirreageerijale ja piirivalvuritele.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder nimetas tehtud otsust Pirita linnaosa arengu seisukohast õigeks, heaks ja riigimehelikuks. Ta lisas, et linn annab endast maksimumi, et Kase tänaval asuv sisekaitseakadeemia saaks kiiresti renoveeritud tänapäevaseks ja modernseks õppekompleksiks. „Usun, et selle lahendusega võidab nii sisejulgeolek, õppekvaliteet, Pirita linnaosa kui ka Narva linn,” kommenteeris Mölder.