13. detsembril teatas Eesti Meedia ootamatult, et järgmisest südaööst alates ei edasta nad enam oma kanaleid STV levialas. Kanal 2, Kanal 11, Kanal 12, MyHits – kõik pidid STV telepildist kaduma. Teates märgiti, et läbirääkimised ei kandnud vilja. Eesti Meedia telekanalite direktor Rait Killandi ütles, et leping STV-ga on muutmata kujul kehtinud juba üle viie aasta ja nii juriidilisi tingimusi kui ka hindu oli vaja ajakohastada. „Eesti Meedia on märkimisväärses mahus investeerinud teleprogrammide sisusse ja tehnilisse kvaliteeti, suurendades muu hulgas oluliselt spordiülekannete mahtu ja omatoodangut,” selgitas ta.

Järgmisel päeval märkis STV, et Eesti Meedia lülitas telekanalid välja läbirääkimiste mõjutamiseks. „Edastamine oli katkestatud läbirääkimiste käigus ja STV peab seda tulemuse jõumeetodiga mõjutamiseks. Sealjuures ei arvesta Eesti Meedia televaatajate huvidega,” ütles STV sekretär Tatjana Šuhhalova. Ühtlasi lubas STV, et kanalid on tagasi hiljemalt õhtuks. Nii läkski, pärast seda on kõik STV kliendid saanud kõnealuseid kanaleid viperusteta vaadata.

Põhjused jäid siiski segaseks. Mis tähendab, et kasutati jõumeetodit? Kas kanalid saabki suvalisel hetkel välja lülitada? Mis saab kliendist, kui peale surutakse uued hinnad? Kasulik palus olukorda selgitada STV arendusjuhil Vladislav Jarantsevil.