Sõidukite ostu- ja müügiportaali Auto24 juhi Margus Tombergi sõnul tuleks uue auto ostmisel aduda tervikpilti. „Vähem emotsioone ja rohkem ratsionaalset mõtlemist – see on enamikule meist kõige raskem ülesanne,” rõhutas ta. „Tavatarbijale mõeldes on kõik autod tehniliselt väga heaks läinud. Väga suurt vahet ei ole, millist autot osta, kui eelnevalt on kasutusotstarve ja kulu suurus läbi mõeldud,” rääkis Tomberg. Ta lisas, et väga tähtis on, et ostetav auto kasutajale ikka meeldiks.

Madalam kütusekulu


Tombergi sõnutsi on uue auto eeliseks näiteks see, et sõidukil on suurema tõenäosusega juhiabisüsteemid, mis teevad auto turvalisemaks, ja paremad ökonoomsusnäitajad. „Viimase viie aasta jooksul on turvalisus ja ökonoomsus enim arenenud,” lisas ta.

Amserv Auto Toyota brändijuht Margus Nõmmik mainis samuti, et uue sõiduki eeliseks on uuem tehnoloogia ja turvavarustus. „Suurim pluss on kindlasti see, et uue auto ostmisel saab autoomanik endale täpselt tema jaoks mõeldud auto koos kõigi värvivõimaluste ja tehniliste lahendustega, ” lisas ta.