Istung on alaealise süüdistatava ja kannatanute eraelu kaitseks kinnine, mistõttu kõrvalisi isikuid kohtusaali ei lubata. Kohtulahendi avalik kuulutamine peaks eeldatavasti toimuma 20. oktoobril.

Noormeest süüdistatakse Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises. Süüdistatav viibib vahi all.

Lõuna ringkonnaprokuratuur teatas veebruaris, et siis jõudis nendeni Viljandi koolitulistamises kahtlustatava noormehe tervisliku seisundi hindamiseks tehtud ekspertiisi vastus. Ekspertiisi läbi viinud eksperdid on arvamusel, et kahtlustatava tervislik seisund võimaldas tal oma tegudest aru saada ehk noormees oli süüdiv.

Viljandi Paalalinna koolitulistamises mullu 27. oktoobril hukkus 56-aastane saksa keele õpetaja Ene Sarap. Tulistamine toimus tunni ajal, lisaks kahtlustatavale noormehele viibis klassis veel neli õpilast, kes viga ei saanud.

Süüdistatava isa: õpetaja käitumist kiusamiseks nimetada on veel pehme

Viljandis õpetaja surnuks tulistamises süüdistatava 16-aastase koolipoisi isa ütles, et tapetud õpetaja kiusas tema poega.

Kaitsja hinnangul tuleb uurida, kas tegu oli motiveeritud tapmisega, ütles poisi isa ning lisas, et kaitsja sõnadel on alust.

„Ma juba varem olen öelnud, et seda peab uurima, milline kiusamine toimub koolides, mitte ainult õpilaste, vaid ka õpetajate poolt,“ sõnas süüdistatava isa.

Tema sõnul on koolis tulistamise eel toimunut kiusamiseks nimetada vägagi pehme. „Asi oli palju tõsisem,“ sõnas ta ja nentis, et ei saa rohkem hetkel midagi lisada.