Täna Tartu linnavalitsusele saadetud kirjas esitas GoBus linnale ühe ettepanekuna lahenduse, kus firma esitab linna poolt nõutud garantiikirja, kui linnavalitsus loobub lepingu ülesütlemisest ja leppetrahvi sissenõudmisest.

“Kuna linnavalitsus lõpetas lepingu eelkõige selle pärast, et firma ei esitanud linnale pangagarantiid, oleme selle esitamise korral nõus lahendust kaaluma,” ütles Tartu linnapea Urmas Kruuse.


Praegu kehtiv garantiikiri linna ja bussifirma lepingule lõppeb 15. jaanuaril. “Kui garantiikiri teisipäeva hommikuks meieni jõuab, tunnistab linnavalitsus oma korralduse lepingu lõpetamise ja leppetrahvi sissenõudmise kohta kehtetuks ning leping jääb kehtima endistel tingimustel,” rääkis Kruuse, kes kinnitas, et kui kirja linnavalitsusse ei tule, nõuab linn kehtiva garantiikirja alusel 10 miljonit krooni sisse.


Kruuse sõnul on linn huvitatud, et Tartus bussid sõidaksid ja lepingut täidetakse ning firma esitatav kehtiv garantiikiri on selle aluseks.


Bussifirma GoBus teatas täna hommikul Tartu linnavalitsusele esitatud kirjas, et soovib reisijatevedu Tartus jätkata.


GoBusi juhatuse liige Anti Selge sõnul peavad tehtavad kulutused olema kaetud ning mõistliku kasumi teenimine ei ole Tartu linnas eesmärk omaette, kirjutab
. Selge sõnul tehti linnale firma seisukohalt konstruktiivne ettepanek.


Selge andis telefonivestluses Eesti Raadiole mõista, et kui linn loobub kümne miljoni krooni suurusest nõudest on firma valmis tartlaste sõidutamist linnaliinidel jätkama. Selge sõnul ei kata Tartu linna poolt kütusehinna tõusu kompenseerimiseks eraldatav 2,6 miljonit krooni veondusega seotud kulutusi.


Tartu linnavalitsus otsustas 27. detsembril lõpetada lepingu aktsiaseltsiga GoBus, kuna firma rikkus linna ja ettevõtte vahel sõlmitud lepingu tingimusi, jättes vaatamata linnavalitsuse korduvatele nõudmistele linnale esitamata garantiikirja. Lepingu kohaselt peab GoBus lepingu ülesütlemisel maksma linnavalitsusele 15 päeva jooksul 10 miljonit krooni leppetrahvi, mille mittemaksmisel saab linn garantiikirja alusel nõuda selle summa sisse pangalt.