"Sõbrad, mul on teile nüüd üks tagasihoidlik ja loodetavasti helgeid reaktsioone tekitav üleskutse - koos Lemmituga viisime asja nii kaugele, et Tartu linnavalitsuse avalike suhete osakond aitab meil saata Tartu Tõelisele Kangelasele tänukaardi. Palun kirjuta Sinagi endapoolsed head soovid ja tänusõnad sellele mehele, kes näitas üles haruldast kodanikujulgust ja astus vahele, kui huligaanid Tartus möödunud reedel laamendasid. Kahjuks kiskus olukord selle käigus üpris halvaks ja Jaanus sai viga," seisab üleskutses.

"Ma usun, et me kõik oleme mõelnud, et temasuguseid naisi-mehi võiks olla meie ümber rohkem, kes ei pööra pead kõrvale ega kõnni mööda, kui on vaja sekkuda - selleks, et ta teaks, kui paljud inimesed mõtetes temaga on ja tema käitumist tunnustavad ning temast seetõttu väga lugu peavad ja ta paranemisele kaasa elavad, ütleme seda talle."

Omapoolsed head soovid saab igaüks edastada siin.

"Teate, ühe tunniga on tulnud sada soovi, tänusõna ja tunnustust :)," kirjutas algataja ise hiljem oma postituse kommentaariks.

Siseminister annab peksmises kannatada saanud Tartu pereisale tänukirja

Siseminister Hanno Pevkur otsustas anda nädalavahetusel Tartus toimunud peksmises kannatada saanud Jaanusele tänukirja vapruse eest.

Siseminister Hanno Pevkur helistas täna hommikul mehele, keda nädalavahetusel Tartus väikese lapse nähes rünnati, teatas ministeerium.

„Soovisin teda isiklikult tänada üles näidatud vapruse eest ja küsida, kuidas tal paranemine kulgeb. Mul oli hea meel kuulda, et vaatamata tema vastu toime pandud ründele, oli Jaanus heatujuline ja positiivne. Samuti ütles Jaanus, et on rahul nii kiirabi kui politsei tööga ning loodab, et kurjategijad saavad kiiresti õiglase karistuse,“ vahendas Pevkur vapruse eest tunnustuse saanud mehe sõnu.

Arvestades, et selline sekkumine vandaalide korrarikkumise lõpetamiseks nõudis tavapärasest suuremat julgust ja õiglustunnet ning otsustav käitumine ühe pereisa poolt on parim näide kodanikujulgusest, otsustas Pevkur väljastada Jaanusele siseministri tänukirja, mis toimetatakse Jaanusele veel tänase päeva jooksul.

„Igasugune vägivald, liiatigi väikeste laste juuresolekul, on absoluutselt lubamatu ning ma väga loodan, et kõik selle ründega seotud isikud saavad kiiresti vastutusele võetud. Omalt poolt soovisin Jaanusele jõudsat paranemist ning avaldasin lootust, et ka pere tervikuna saab juhtunust üle,“ ütles siseminister Hanno Pevkur.