09.01.2015, 03:33
Toiduturism eeldab pigem korralikku eeltööd kui väga paksu rahakotti
FOTO:
Toiduturism ei tähenda ühest kallist söögikohast teise reisimist. Pigem nõuab see eeltööd, et välja uurida, millises kohas süüa tasub. Ja see koht ei peagi olema eriti peen, vaid võib olla ka üsna lihtne.
Kuulsas Michelini reisijuhis tähistavad kolm tärni sellist restorani, mille külastamiseks tasub eraldi reis ette võtta, kaks aga säärast, kus söömiseks maksab reisiplaanides muudatus teha. Nagu arvata võib, on need söögikohad päris kallid, kuid toiduturismi võib harrastada märksa odavamaltki.
USA-s tegutseva rahvusvahelise toiduturismi assotsiatsiooni hinnangul sätib koguni kolm neljandikku huvireisijaid oma teekonda selle järgi, kus süüakse – seda nii kodumaal kui ka laiemas maailmas liikudes.