Niinimetatud hotspot’ides on ZDF-i teatel puudu personalist ja vajalikest teadmistest. Nii liiguvad tuhanded põgenikud registreerimata edasi Saksamaa suunas. Ka registreeritud pagulased võivad takistamatult Euroopa lahtisi piire ära kasutada.

Ka Saksa valitsuse propageeritav põgenike Euroopas jaotamine ei lähe läbi, teatab ZDF. Kesk- ja Ida-Euroopa riigid ei taha suuri põgenikegruppe oma riikides vastu võtta.

Edasi näitas ZDF „Balti Pegida“ tõrvikurongkäiku Eesti-Läti piiril. Kodanikud protesteerisid Euroopa põgenikepoliitika vastu. Ürituse olid ZDF-i teatel organiseerinud Eesti ja Läti paremäärmuslased, aga ka täiesti normaalsed perekonnad marssisid kaasa. Näidati eestikeelset plakatit „Aafriklasi tuleb aidata nende omal maal“.

ZDF näitas esinemas Silver Kuusikut Euroopa Rahvarindest: „Täna seisame siin, Eesti-Läti piiril, Eesti, Läti ja Leedu lippude all. Me toetame teineteist ajaloolises võitluses Baltikumi islamiseerimise vastu ja oma rahvaste säilimise eest.“

Sealjuures käib jutt Eesti puhul 360 põgenikust, rohkem ei taha valitsus Tallinnas vastu võtta, märkis ZDF.

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna on pagulasvaenuliku meelsuse ees oma riigis kapituleerunud, teatas ZDF.

„Mis mulle tõesti ei meeldi, aga mida ma näen, on see, et inimestel on hirm automaatse jaotamismehhanismi ees. Väikeste riikide jaoks ei ole see õige. Meie keel ja kultuur on meie identiteet,“ ütles Tsahkna ZDF-ile.