„Kui räägime Estonian Airist, siis see on Juhan Partsi seitsmeaastase ministriks oleku ajal sisuliselt pankroti veerel. Väga suur tõenäosus on, et Euroopa Komisjon seda riigiabi luba ei anna ja selle tõttu võib arvata, et ta pankrotti läheb,” ennustas sotside ministrikandidaat Urve Palo eelmise neljapäeva õhtupoolikul Delfi videointervjuus just tema haldusalasse kuuluma hakkava riigifirma saatust. Reedene päev kulges rahvusliku lennufirma klienditeenindusele juba punaste telefonidega, sest segaduses Estonian Airi kliendid nõudsid selgitusi ja ostetud piletite eest raha tagasi ning päev lõppes kahjudega.

Arvestuslikult võib tulevase ministri mõtlematult õhkupaisatud sõnade maksumust hinnata ligikaudu 65 000 euro suuruseks, sest müümata jäi hinnanguliselt 500 lennupiletit. Just nii suur oli Eesti Päevalehe andmetel müügitulemuste vahe, võrreldes läinud reedet ja varasemaid päevi või eelmise kuu sama perioodi. Kui arvestada ettevõtte varem avaldatud andmeid piletitulu kohta, et ühe reisija pealt teenib Estonian Air keskmiselt 130 eurot, siis vähenenud broneeringuid arvestades võib hinnata, et Urve Palo üks lause maksis mitukümmend tuhat eurot.

Loe edasi, mida arvasid tulevase ministri sõnavõtust lennufirma juht Jan Palmer ja praegune minister Juhan Parts. Lisaks saab teada, kuidas õigustab öeldut Urve Palo ise.