Loomasõber Kairi Zviriku poolteist aastat vana Ipa on pealtnäha täiesti tavaline kass, ent temas peitub palju rohkemat. Ta elab sootuks teistsugust elu kui enamik kodukasse. Kolme koera seltsis kasvavas Ipas on rohkem koera kui kassi.

Kairi, kuidas sa nii ägeda kassi otsa sattusid?

Ipa jõudis meie perre üsna juhuslikku teed pidi – võtsime ta Facebooki lemmikloomade müügigrupis jagatud kuulutuse peale. Mul oli ainult kaks tingimust: ta peab olema emane ja kolmevärviline! Piltide põhjal kiisud mulle meeldisid ja läksime neid kohe vaatama. Juba samal päeval sõitsime oma kuuenda pereliikmega koju.

Meil on peres kolm koera. Ipaga tuttavaks saamine läks neil üsna kergelt, sest meil oli ka enne Ipat kass. Seega koerad olid kassiga harjunud. Nende jaoks oli lihtsalt põnev: kes see uus väike karvapall on? Esimese nädalaga olid nad üksteisega harjunud.

Ipa on sulle justkui neljanda koera eest – käib sul töö juures kaasas ja matkadel istub õlal.

Jah, Ipa on tõesti väga äge sell! See sõltub suuresti ta iseloomust. Niipalju olen kaasa aidanud, et hakkasin teda juba päris pisikesena töö juurde, lemmikloomapoodi kaasa võtma. Ega mul olnud plaani teda kaasa võtta, aga nähes, kuidas talle seal meeldis, mõtlesin: miks mitte?