Tänaseks on mehele esitatud kahtlustus tapmiskatses ning mõrvas. Kahtlustuse kohaselt ostis mees 15. aprillil poest ketaslõikuri ja lõikeketta, läks oma elukohta ning lõikas katki relvakapi ukse, kust võttis oma lähedasele kuuluva tulirelva Nagan. Pärast seda läks mees trepikotta ning tulistas läbi suletud korteriukse korrus kõrgemal asuvasse korterisse, kus viibisid naine ja väike laps. Õnneks ei saanud keegi selle tagajärjel vigastada. Hiljem tulistas kahtlustatav trepikojas sellel hetkel teise ja kolmanda korruse vahel viibinud meest ja naist. Üks kuul tabas meest selga. Mees suri saadud vigastusesse sündmuskohal.

Teo motiiv ei ole praegu teada.

17. aprillil esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur kohtule taotluse mehe vahistamiseks. Kohus rahuldas taotluse ning mees võeti kriminaalasja eeluurimise ajaks vahi alla.

Kahtlustatav ei olnud varem kriminaalkorras karistatud, tal pole ka kehtivaid karistusi väärteokorras.

Mõrvas kahtlustatav kasutas tapatööks ekspolitseinikust lähedase relva

Lõuna prefektuuri kinnitusel kuulus reedel Viljandis mehe tapmiseks kasutatud tulirelv kahtlustatava lähedasele, kes on endine politseiametnik.

Relv on prefektuuri teatel isiklik ning kuulub mehele, kes lahkus politseiteenistusest 9 aastat tagasi.

Politsei lisab, et samale aadressile laekus vahetult enne tulistamist väljakutse, kus teatati trepikojast lõhkumisele sarnaneva heli kohta.

Politseile edastas häirekeskus 15. aprillil kella 12.15 paiku teate, et Valuoja puiestee maja trepikojas lõhkus keegi äsja ühe ukse taga, kõne tegemise ajal oli trepikojas vaikus. Sündmuskohale reageeris patrull, kes ei pääsenud kohe trepikotta, kuna uks oli lukustatud. Ühendust võeti helistajaga, et ta aknast võtme viskaks ning politsei saaks üle kontrollida, kes trepikojas laamendada võis. Samal ajal kuulis kohapeal olev patrull trepikojast tulistamist. Sündmust kaasati lahendama kõik piirkonna politseijõud, lisaks kutsuti appi kiirreageerijad.

Paralleelselt, kella 12.30 paiku, sai politsei täiendava teate häirekeskuselt, et trepikojas tulistati ning üks inimene on viga saanud.