Jaapani ajakirjandus võrdleb New Yorgist vallandunud kriisi Suure Depressiooniga (alates 1929. aastast) ja Aasia finants­kriisiga (1997). “Isegi kui Valge Maja väljaostupakett saab kongressi heakskiidu ja USA finants­süsteem liigub stabiilsuse suunas, on tõenäoline, et maailmamajanduse tegelik toibumine kestab kauem kui praegu arvatakse,” järeldas Japan Times.

11 aasta tagusest kriisist toibunud Aasia pangad on praegu mõnevõrra tugevamal järjel. Eile teatati, et jaapanlaste Nomura Holdings on omandanud kaks Lehman Brothersi filiaali vaid kahe dollari eest, kuid Lehmani Aasia ja Vaikse ookeani regiooni harupanga eest maksab Nomura siiski üle kahe miljardi krooni.

Hüpoteegikrahh ei säästa ka jaapanlasi. Kinnisvaraarendaja C’s Create Co oli juba kümnes suur kinnisvarafirma, mis tä­na­vu Jaapanis pankrotti läks.

Ligi 70 protsenti Lõuna-Korea ettevõtjatest on veendunud, et USA majanduskrahh toob kaasa üleilmse kriisi. Enamasti usuvad nad, et nende eksport USA-sse väheneb järsult.

Araabia maad, mis on kaotanud USA investeerimispankades miljardeid, nõuavad juba üleilmseid meetmeid, et vältida kogu maailma majanduskasvu seiskumist.