2005. aastal oli üks komisjon USA-s kirja pannud, et Guantánamo vangilaagris olevat suhtutud koraani vääritult, nimelt neljal puhul vangivalvurite, 15 juhul vangide poolt. Koraani WC-potti visates üritati vange vihale ajada, mis ilmselgelt ka õnnestus, paraku kujundades islamimaailmas eelarvamuse, et kõik ameeriklased olevatki sellised.

Infokild korjati üles islamimaade meedias, tulemuseks suurem protestilaine, et ameeriklased mõnitavat pühakirja. Afganistanis hukkus 20 inimest.

Raevulaine Taani vastu

2006 puhkes uus raevulaine Taani vastu, sest pärast prohvetikarikatuuridest puhkenud kriisi ähvardas üks sealne äärmusrühmitus hakata koraane põletama. Kogu „karikatuurisõda” nõudis islamimaailma protestides enam kui sada inimelu, Taani võimud aga ei teinud katsetki lepitust otsida.

2007. aastal mõrvati Nigeerias üks kristlasest kooliõpetaja, kes oli islamiõpetuse eksamil korjanud ära õpilaste kaasa toodud pühakirjad ja need ukse taha tõstnud. Jõuk 12–14-aastaseid fanaatikuid vedas õpetaja tänavale, kiskus ta alasti, pussitas surnuks ja põletas surnukeha autokapotil.

2009. aastal puhkes uus protestilaine Afganistani pealinnas Kabulis. Kuuldused rääkisid, et USA sõdurid olevat põletanud ühe koopia koraanist. USA uurimine sellist fakti tuvastada ei suutnud, kuid Kabuli ülikoolis hakati USA presidendi kujusid põletama, nii nagu islamiriikides juba pärast Iraani islamirevolutsiooni moeks kujunenud. Ajendiks oli ilmselt hoopis see, et ühe 14-liikmelise fanaatilise kristliku koguduse juht olevat USA-s ähvardanud seda „kurjuseraamatut” põlema panna.

2010. aastal vahistati Suur-britannias 15-aastane tüdruk, kes oli Facebooki üles pannud klipi koraanipõletamisest. Teda süüdistati usulise vaenu õhutamises. Rahvusvahelisi tagajärgi sellel siiski ei olnud. Seevastu 2010. aastal tahtis Floridas koraani põletada ühe usulahu pastor Terry Jones. Teda suudeti esialgu ohjeldada, aga mullu pani ta ikka ühe koraani põlema. Tagajärjeks protestilaine ja 12 hukkunut Afganistanis.

Nüüd on siis Afganistanis juba viies protestilaine, seekord väidetakse, et Parwani vanglas kinnipeetavatelt ära võetud neli pühakirja hävitati. Prügivedajad olevat vangla lähedal leidnud põlenud koraani lehti. Rahvamassid on rünnanud Prantsuse, Norra ja USA sõjaväebaase, eelmisel nädalal hukkus 23 inimest, sh neli USA sõdurit, pühapäeval hukkus üks meeleavaldaja Kunduzi provintsis, eile aga lasi enesetaputerrorist end õhku Jalalabadi lennuväljal – hukkus üheksa inimest.