USA Rahvuslik Pargiteenistus planeerib hotelli avamist Alcatraz´i saarel, kus asub maailma üks kurikuulsamaid vanglaid, vahendab Reuters.

Alcatraz´i saar ja sellel asuv vangla, mis omal ajal on peavarju pakkunud ka sellistele legendaarsetele gangsteritele nagu Al Capone, on tänasel päeval kunagist hippiliikumise pealinna külastavate turistide üks meelispaiku, millest populaarsem atraktsioon on vaid kaabeltramm.

"Inimesed räägivad pidevalt, et nad sooviksid näha suuremat ala saarest," sõnas Rahvusliku Pargiteenistuse pressiesindaja Rich Weideman. "Hotell oleks võrratu kogemus külastajate jaoks."

1963. aastal uksed sulgenud "the Rock´i" ehk "kaljukindlust" külastab igal aastal umbes 1,5 miljonit inimest, kellest paljud sooviksid näha ka ülejäänud 5 ha laiuvat saart, millega praegusel hetkel pole uudishimulikel võimalik tutvust teha.

Hotelli avamine võimaldaks aga saarega tutvuda kasvõi 24 tundi järjest ning näha metsikuid alasid, samuti ruume, kus vangivalvurid keeglit mängisid ning kurikaelad filme vaatasid.