Bloomberg lisab, et nüüd seisab ees küsimus, kas majanduse taastumist jätkub ka 2010. aastaks ja kas sellega kaasneb ka töökohtade arvu suurenemine. Valitsusel on raskem veel midagi majanduskasvu toetuseks lisada, sest riigieelarve defitsiit ulatub juba 1,4 triljoni dollarini.

„Vaatamata arvule küsivad inimesed ikkagi majanduskasvu jätkumise kohta,” viitas ka JPMorgan Chase & Co ökonomist Michael Feroli.

Eelneva kaheteistkümne kuuga kuni selle aasta juunis lõppenud teise kvartalini oli USA majandus langenud 3,8 protsenti. Viimati kasvas USA majandus 2008. aasta teises kvartalis, tõus oli siis 2,4 protsenti.

Majapidamiste ostud suurenesid viimases kvartalis tervelt 3,4 protsenti. Just tarbijakulutused, mis moodustavad 70 protsenti USA sisemajanduse kogutoodangust, on praegu see faktor, mis Ühendriikide majandust jälle ülesmäge tõmbas.

Bloomberg viitab, et suure osa moodustas sellest valitsuse poolt toetatud sõiduautode ostude kasv. Kui autode müük, tootmine ja laovarud välja jätta, kasvas USA majandus viimases kvartalis 1,9 protsenti.