Esmaspäeval ja teisipäeval kogunes suuremate linnade tänavatele hinnanguliselt juba 200 000 inimest. Valdavalt rahumeelsetel meeleavaldustel tuli ette ka üksikuid vandalismiakte.

Pealinnas Brasílias hõivasid mitusada noorukit lühikeseks ajaks rahvuskongressi katuse, Rios üritati sissetungida linnavolikogusse. Rüüstati mitut kauplust. Politsei ajas vandaalid laiali, lastes käiku pisar- ja pipragaasi ning kasutades kummikuule.

Maailma nii rahvaarvult kui ka pindaalalt 5. kohal seisev riik pole sedavõrd ulatuslikku rahulolematust näinud juba viimased 20 aastat ning meeleavaldajate sõnul ei kavatse nad tänavatelt lahkuda enne, kui midagi muutub.

Ühist eesmärki neil siiski pole, selge on see, et oodatakse muutusi, enamik brasiillasi nõuab näiteks 2014. aastal toimuvate FIFA jalgpalli maailmameistrivõistluste ära jätmist ja rahakulutamist pigem tervishoiule ning haridusele. Ka politsei vägivalla ja korruptsiooni väljajuurimist ning muidugi odavamat bussipiletit.

Brasiilia president Dilma Rousseff on seni meeleavaldajatesse küllaltki leigelt suhtunud. Esmaspäeva hommikul jagas ta suisa arvamust, et muutusi pole vaja, sest noorte jaoks on loomulik meelt avaldada. Teisipäeval ta lõpuks siiski nentis, et protestijaid tuleb kuulda võtta.

Justiitsministeerium aga otsustas kolmapäeval saata viite linna, kus konföderatsioonide karika jalgpallivõistlused toimuvad, "ohtuse tagamiseks" eriüksused.

Ministeeriumi hinnangul on tegu "lepitava ja vahendava", mitte "rõhuva" jõuga.