Vestmik soovitab ametnikel vältida terroristide religioosse kuuluvuse mainimist ning terrori motiivide sidumist islamiga, teatas The Guardian.


Käsiraamat rõhutab, et rääkides ekstremismist tuleb seda nimetada jõhkruseks mitte islamiäärmusluseks. Džihaadi teostavaid Islami ekstremiste ja fundamentaliste tuleb vestmiku kohaselt nimetada kuritegelikeks mõrvariteks.


Vestmikus olevate uute reeglite autorite hinnangul väldib sellise sõnavara kasutamine, mis ei pane võrdusmärki islami ja terrorismi vahele, moslemite diskrimineerimist.


Vestmik hoiatab, et kui räägitakse ideede või väärtuste võitlusest, siis tajutakse seda pigem tsivilisatsioonide või kultuuride kokkupõrke ja vastasseisuna. Vestmik soovitab rõhutada pigem jagatud väärtuste ideed, kuna see töötavat tõhusamalt.


Lisaks kaasavat selline sõnastus moslemeid tegema koostööd terrorismivastaste üksustega.


Briti siseministeeriumi avalduses märgitakse, et tegemist pole poliitilise korrektsusega, vaid terrorismivastaste teenistuste töö tõhustamisega. Märgitakse, et kõik faktid viitavad sellele, et inimesed lõpetavad kuulamise kohe, kui tunnevad, et üks osapool on asunud teist ründama.