Stephen Fry, kellel on rohkem kui 6 miljonit jälgijat Twitteris, on mõjuvõimas hääl Sotši taliolümpia boikoti organiseerimisel. Ta võrdles olukorda otsusega korraldada 1936. aasta olümpiamängud Saksamaal, kus võimul olid natsid.

Pärast seda, kui Fry kutsus üles taliolümpiamängude täielikule ärakeelamisele Venemaal, vastas Cameron talle Twitteris, et kohaleminek on isegi parem viis võidelda eelarvamustega.
Cameron ja Fry kohtusid väidetavalt pärast Twitteri-vestlust näitleja Ian McKellani ja Jevgeni Lebedevi pubis Londoni idaosas. Fry ei ole Twitteris midagi kohtumise kohta öelnud, kuid allikate sõnul oli tegemist pigem sõbraliku vestluse kui ametliku aruteluga. Lebedevi kõneisiku sõnul on tegemist isikliku küsimusega.

Fry on eelnevalt öelnud, et talle instinktiivselt ei meeldi konservatiivid, kuid ta austab Cameroni saavutust geiabielu legaliseerimisel.
Pühapäeval ütlesid aktivistid, et endiselt ei ole selge, mida Cameron ei ole veel öelnud, mida ta kavatseb Venemaa geivastaste vaadete vastu teha, kuigi tema kohtumine Fryga on talle palju positiivset tähelepanu toonud.

Peter Tatchell, inimõiguste ja LGBT eest võitlev veteran-aktivist ütles: „Tore on, et David Cameron kohtus Stephen Fryga, kuid mis on selle kohtumise tulemus? Cameron ütles, et ta ei toeta Sotši taliolümpia boikotti, kuid ta ei ole öelnud, mida ta teha kavatseb.”

Tatchell, kelle kohalolek Downing Streeti asjaajamises on viimastel aastatel mitu korda ära keelatud, ütles, et mitmed geiõiguste eest võitlevad grupid plaanivad septembri alguses „Love Russia, Hate Homophobia” („armasta Venemaad, vihka homofoobiat”) kampaania raames Downing Streetil protesti korraldada.

„See toimub vahetult enne Putini võõrustatavat G20 kohtumist,” ütles Tatchell Guardianile. „Põhisõnum on suunatud David Cameronile. Tahame, et ta lubaks geivastaste seaduste tühistamiseks avalikult Putini poole pöörduda. Loodame, et Londoni protest 3. septembril muutub ülemaailmseks protestiks.”

Venemaa on võtnud kaitsepositsiooni oma uute seaduste koha pealt. Spordiminster Vitali Mutko ütles pühapäeval, et tegemist on „väljamõeldud probleemiga,” mille lääne meedia on üles puhunud.

Copyright Guardian News & Media 2013