Hoonesse, kus samal ajal töötas rahandusminister Yanis Varoufakis, neil sisse pääseda ei õnnestunud, riigiasutuse akendele ja ustele tõmmati meeleavaldajate lähenedes ette raudkardinad. Küll aga õnnestus radikaalidel enda sõnul mõni tund varem lühikeseks ajaks halvata töö kohalikus Euroopa Liidu esinduse hoones.

Üks protestijatest, end vasakpoolseks antikapitalistiks nimetav 22-aastane informaatikatudeng Poris Laftsis märkis, et nad ei soovi öelda “ei” üksnes referendumil, sama tuleb öelda kõigile Euroopa Liidu ja IMFi mehhanismidele. Referendumil “ei” ütlemine annab tema sõnul võimaluse liikuda õiges suunas. “See on esimene, väike samm, et teha midagi suuremat.” Laftsis esindab parlamenti mitte kuuluvat äärmuslikku parteid Antarsya, mida on siiski saatnud mõningane edu kohalike omavalitsuste valimistel.

Meelt avaldavad ka valitsuserakonna Syriza noored. Nemad nii äärmuslikud ei ole, nõudes üksnes “ei” ütlemist pühapäevasel referendumil. Syriza esindajad räägivad, et see ei tähenda eurost loobumist. Enamik kohalikest näib arvavat teisiti.