Aino Lepik von Wirén kinnitas Delfile, et Londoni kesklinn on rahulik ning igapäevaelu äärelinnarahutused mõjutanud ei ole.

“Kesklinn on rahulik ja 6.augustil alguse saanud rahutused on toimunud põhiliselt Londoni eeslinnades nagu Tottenhamis, Brixtonis, Peckhamis, Enfieldis, Croydonis. Südalinn on tänavarahutustest suures osas kõrvale jäänud ,” rääkis Lepik von Wirén.

“Kui jalutada Londoni kesklinnas, siis pole märgata, et rahutused oleksid toimunud. Loomulikult pole mõistlik külastada neid kohti, kus rahutused on olnud,” sõnas Lepik von Wirén ning soovitas Suurbritannias olevatel Eesti kodanikel jälgida kohalikke uudiseid, sest sealt tuleb kõige kiirem ja täpsem informatsioon selle kohta, kas tänavarahutused jätkuvad ja kus piirkonnas need toimuvad.

Põhiline soovitus briti võimude poolt on olla valvas ning teha politseiga koostööd.

Nendes piirkondades ja linnaosades, kus rüüstamised on toimunud, on Lepik von Wiréni sõnul olukord muidugi väga kole, kuid tavalise londonlase igapäevaelu rahutused veel mõjutanud ei ole.

“Teatud bussiliinid seal piirkondades muidugi sõidavad teist teed, kuna osa tänavaid on suletud, kuid üldiselt metroo ja ühistransport töötab nagu tavaliselt. Samuti ka poed ja ettevõtted,” lisas ta.