Tais viibiva ATP Koolituste turismigrupi rühmajuhi Inno Joonase sõnul pidi lend eestlastega välja lendama täna hilisõhtul kella 23 ajal. "Meie grupil pidi lend väljuma kell 23.50, aga nüüd tundub, et ei pääse kuskile ja tuleb oodata esimest võimalust," rääkis Joonas Päevaleht Online'ile.

Joonase sõnul on 51-liikmeline eesti turismigrupp hetkel Pattayas, sest sealt pääseb võimaluse avanedes kiiremini lennujaama. "Seni olime Koh Changi saarel, aga sealt on Bangkoki lennujaama seitsme tunni tee ja seega otsustasime, et kõige otstarbekam on meil oodata Pattayas," sõnas rühmajuht.

Joonas märkis, et Pattayas on eestlaste turvalisus tagatud, Bangkokis seevastu ei oleks olnud piisavalt turvaline esimest äralennu võimalust oodata. "Siin on meil korrektne hotell ja olemine on hetkel tore. Grupiliikmed on väga arusaajad ja valmis ootama," lausus ta.

Rühmajuhi andmeil lendas lennuk, millega Eesti grupp pidi täna õhtul Frankfurti sõitma, alles täna hommikul Saksamaalt välja ja maandus Malaisia pealinnas.

"Seega täna ei pääse me kuidagi kuskile, ootame - loodame homme hommikul midagi uut kuulda," märkis Joonas, et ehk saab siis selgeks, millal tulema saadakse.