Epp Petrone rääkis Päevaleht Online'ile, et kuigi tema koduosariik New York on harilikult oma hääled demokraadile andnud, siis hääletaks ta ilma oma sõprade-tuttavate suure toetuseta ka ise Obama poolt. Petrone sõnul sisendab Obama inimestele lootust, et ajad lähevad paremaks ja Ameerika ühendriigid saavad üle seal valitsenud kodusõjameeleolust.

Oma häält käis andmas Petrone USA kodanikust abikaasa ning valimisjaoskonnas hakkas nende 4-aastane tütar kõva häälega laulma enda välja mõeldud Obama toetuslaulu. "Ba-rock Obama, Ba-rock Obama!" laulu peale tuli aga kohale jaoskonna inimene, kes teatas, et seal on propaganda keelatud ja nad peavad lahkuma. "See nimi lihtsalt kõlab paremini kui konkurendi oma," selgitas Petrone lapse lauluvalikut. "Viimastel nädalatel ei saa telerist mööda kõndida, ilma et sealt kõlaks McCain või Obama - mõni ime, et need nimed talle meelde on jäänud."

Rekordiliselt suured väljaminekud reklaamikampaaniate tarvis on Petrone sõnul kahepoolne mäng. "Kui üks kulutab, peab teine järgi kulutama," lausus Petrone, keda ei häiri eriti telereklaamidele kulutatud raha, küll aga eralennukite reisid ühest osariigist teise, mida presidendikandidaadid mõnikord mitu korda päevas on kasutanud.

Värvikad tegelased

"Meil on siin poliitikahuvilised koos, oleme jälginud kõiki debatte ja ka täna on telekas kogu aeg käinud. Praegu on tüüpiline väga erutunud õhkkond," rääkis Petrone. Tema sõnul selgub umbes paari tunni pärast (Eesti aja järgi veidi pärast kuut), kas võib magama minna või on ees pikk öö.

"Räägitakse Bradley-efektist, et inimesed räägivad, et valivad Obama, aga on tegelikult kõhkleval seisukohal ja valivad lõpuks ikkagi valge kandidaadi. Aga see võib olla ka see, et meedia üritab asja huvitavaks teha," märkis Petrone. "Tegelikult on juba mitu nädalat näha olnud, et ilmselt Obama võidab."

Kandidaatidest on inimeste elu Petrone hinnangul siiani huvitavaks teinud John McCain, kes oma asepresidendikandidaadiks valis Sarah Palini. "Seda naerdakse siiamaani, vähemasti meie ringkondades. Eile oli naljasaade, kus näidati erinevaid klippe kogu valimiskampaania ajast. Tema on väga rahvalik tegelane, kuigi ma loodan, et temast kunagi presidenti ei saa," rääkis Petrone Palini muhedusest ja meelahutusärisse sobivusest. "Tema on see, keda inimesed mõnuga klatšivad."

"Sel aastal on valimistel värvikad tegelased ja mul on hea meel, et sel huvitaval ajal siin saan olla," lisas Petrone.

Nelja aasta tagusest valimisööd mäletab Petrone traagilisemalt. "Sel ajal elasime ka perega USA-s ja väga lootsime, et Bush valituks ei saa... Nüüd ma sellist traagikat ei tunneta. Mu sõbrad-sugulased siin valivad küll Obamat, aga nad respekteerivad ka McCaini."