Muschi (tõlkes Kiisu) valis 40-aastase kaeluskaru Mausi (tõlkes Hiireke) oma parimaks sõbraks kaheksa aastat tagasi, kirjutab Daily Mail.
Korra on paar pidanud ka lahus olema: möödunud aasta oktoobris karu tavalist puuri laiendati ja loom pandi seniks väiksemasse puuri, kuhu kassi ei lastud. Muschi aga ei läinud ära, vaid istus visalt karu puuri ääres ja ootas sõpra. Loomaaiatöötajad leebusid ja kass lasti jälle karu juurde.
„Nad tervitasid üksteist, „kallistasid“ ja nüüd on nad õnnelikud,“ muigas Berliini loomaaia juhatuse liige Heiner Kloes. „Nad peesitavad koos päikese käes ja jagavad toorest lihast, surnud hiirtest, puuviljadest ning leivast koosnevaid eineid.“
Kust ja kuidas kodukass Muschi loomaaeda sattus, pole aga siiani teada. „Ta ilmus eikusagilt 2000. aastal ja me otsustasime ta loomaaeda jätta, sest ta sai karuga nii hästi läbi,“ rääkis Kloes. „Kassil on tõeline fänniklubi.“ 
 Aasiast pärit kaeluskarud kasvavad 130-190 sentimeetri pikkuseks. Isasloomad kaaluvad 100-218 kilo ning emasloomad 50-125 kilo. Kaeluskarud elavad vabas looduses kuni 25 aasta vanuseks.