Tuumajaama töötajad kurdavad, et nende elu- ja töötingimused on väga karmid, vahendab NHK. Nii näiteks ütleb üks ehitusmees, et talle lubati maksta 20 000 jeeni päevas ehk umbes 177 eurot päevas, kuid tegelikult maksti lubatust vaid üks kolmandik. Süüa antakse tuumajaama juures ajutiselt tööl olevale 1500-le töötajale ebapiisavalt ning ikka veel ei ole paranenud inimeste elutingimused - magada tuleb 40-kesi ühes kitsas ruumis.

Väga rasked tingimused on nendel inimestel, kes peavad töötama radioaktiivse vee torustiku parandustöödel ja veepuhastussüsteemide ehitamisel - neid sunnitakse tööle ilma, et antaks informatsiooni radiatsiooniriskide kohta ning pole mingit kaitset kuumarabanduste vastu.

Teine tuumajaama töötaja on öelnud, et talle maksti lubatust vaid pool palka.

Täna öösel, kohaliku aja järgi kell 3.51 raputas Fukushima ja Miyagi maakonda tugev järeltõuge magnituudiga 6,2. Maavärina epitsenter oli 40 km rannikust eemal, tsunamihoiatust ei antud.

Täna on saabunud teated sellest, et radioaktiivse vee ringlussüsteemis esineb tõrkeid. Uut jahutussüsteemi hakati kasutama juunis, mil TEPCO esindajad kuulutasid, et jahutusvee tsirkulatsioon on edukalt taastatud kõigi reaktorite juures.

Nüüd on teada, et radioaktiivse vee hulk suureneb ja jahutusvee stabiilset ringlust ei ole võimalik tagada. Põhjuseid uuritakse.

Jahutussüsteem, milles viga ilmnes, pumpab 3,8 kuupmeetrit vett tunnis nii esimese kui teise reaktori juurde. See süsteem on viimase kolme päeva jooksul olnud ebastabiilne, näiteks reedel kahanes teise reaktorisse pumbatava vee hulk ootamatult 3,4 kuupmeetrini tunnis, laupäeval oli ringluses oleva vee hulk vähenenud 3,2 kuupmeetrini tunnis. Esimese reaktori juures vähenes vee hulk 3,3 kuupmeetrini tunnis.

Kontrollitakse pumpade tööd, pühapäeval seisati jahutussüsteemid seitsmeks tunniks, sest toimus rike aparatuuris, mille abil eemaldatakse radioaktiivsest veest soola. Praegu töötab tagavarasüsteem.