Gruusia siseministri sõnul toimusid viimased rünnakud esmaspäeva varahommikul, kui sihikule võeti sõjaväe baas ja radar. Vigastatute kohta ei olnud andmeid, vahendas BBC.

Venemaa on jätkanud õhurünnakutega sügaval Gruusias, pärast seda kui oli ümber lükanud Tbilisi teate, et Gruusia on valmis vaherahuks ja läbirääkimisteks.

Eile õhtul teatas Gruusia, et Venemaa pommitas Tbilise lähedal asuvat rahvusvahelist lennujaama. Venemaa süüdistas Gruusiat valeinformatsiooni levitamises.

Kümned tuhanded inimesed on põgenenud Gori linnast, mis asub Lõuna-Osseetia piiri lähedal, kuna kardavad, et Vene väed suunduvad linna poole.

Vahendajad alustasid missiooni, et lõpetada rahvusvaheliselt maha laidetud sõdimine, vahendas BBC.

Prantsuse välisminister Bernard Kouchner jõudis Tbilisi olles rahvusvaheliste vahendajate meeskonna eesotsas, kelle eesmärk oli peatada verevalamine. Meeskonna eesmärgiks oli täna Moskvasse edasi liikuda.

Pärast Gruusia presidendi Mihheil Saakašviliga kohtuist ütles Koucher, et mehe esimene prioriteet oli vägede kontrollitult väljatoomine.

„Laua juurde tagasi pöördumine, läbirääkimised, rahurääkimised, poliitiline lahendus. Kõik. Lihtne öelda, väga raske teha,“ ütles Koucher ajakirjanikele Tbilisis.

USA jätkas tugevat kriitikat Venemaa suunal, mõistes hukka „ebaproportsionaalse ja ohtliku“ sõjalise tegevuse.

Gruusia pakkus Venemaale eile vaherahu ja läbirääkimisi, kui oli oma väed Lõuna-Osseetia pealinnast välja toonud.

Osa sõjast haaras ka Kaukaasia piirkonda ja Venemaa nõudis Gruusia tingimusteta tagasitõmbumist.