Kremlile see ei meeldi ja temagi on juba langenud aina levivate „valekaebuste” ohvriks, kelle sotsiaalmeedia konto on Facebook mõne makstud internetitrolli taotlusel ajutiselt sulgenud. Rabinovitš rääkis esmaspäeval Moskvas Eesti Päevalehele, miks ta näeb Venemaa tulevikku nii mustades värvides.

"Venemaa jääb endiselt maailma finantsturgudest äralõigatuks. Venemaa poliitiline, geopoliitiline, majanduslik ja rahanduslik isolatsioon on Vladimir Putini tegevuse otsene tagajärg. Venemaal on 15 aastaga rajatud bandiitlik-neofeodaalne süsteem, mida kuidagi ei anna sobitada turumajanduse ja finantsturu arengu mudeliga. Põhimõtteliselt on meil lagunenud majandus ja tohutud militaarkulutused. Selle tõttu saab järgmine põlvkond mahajäänud, vaese ja zombistatud maa, aga minu põlvkonna esindajad vaese, haige ja vääritu vanaduspõlve." 

/--/

"Mingit stabiilsust ei ole. Sanktsioonid on teinud oma töö ja enamgi veel. Arvestades eelpool nimetatut (tööpuudus, hinnatõus, palkade kärpimine jms), viis kriis enamiku Vene inimesi vaesuse piirile. Ma ei välista võimalust, et võiksid puhkeda meeleavaldused, mis halvaksid maa ja õhutaksid regioonides separatismi. Regioonides tahetakse hästi elada ja selleks on neil kõik tingimused, sest Tatarstan, Baškortostan jt on nafta ning ressursside poolest rikkad. Probleem on selles, et Moskva on need ressursid omastanud ja seetõttu ei mõju need kohalike elujärjele. See on hea põhjus suveräänsust taotleda."

"Minu arvates on nii: suur osa lääne liidreid on Putini juba maha kandnud. Ta on lepingukõlbmatu partner, kelle kättki ei soovita enam suruda."

Kui kaua kestab Rabinovitši hinnangul Putini režiim? Kas Putin jõuab lõpuks Haagi kohtu ette? Loe homsest Eesti Päevalehest!