Kuid noorpaar – president Nicolas Sarkozy ja Carla Bruni, kelle ta eelmise aasta algul kosis – ei pea siiski lilleraha tagasi maksma, erinevalt 14 123 eurost, mis Sarkozy oma taskust riigile tasus. Nimelt avastas riikliku audiitori Philippe Seguini juhitud töörühm, et sellise summa eest on palee tasunud arveid, mis olid Sarkozy isiklikud kulutused.

Audiitor pidas küsitavaks 400 000 euro eest avaliku arvamuse uuringute tellimist ja pani pahaks 3000 euro maksmist trahvideks elektri ja gaasiarvete tasumisega hiljaksjäämise eest. Suuremat tähelepanu soovitas Seguin pöörata riigihangete korraldusele – näiteks enamik palees kasutatavast lihast on ostetud sama lihuniku käest juba 1969. aastast saadik, igal aastal Bastille’ päeva tähistamiseks presidendi aiapeole suuri telke laenutav firma sai tarnelepingu seegi kord, kuigi võttis tasu 50 protsenti teisest pakkujast rohkem.

Elysée eelarve on umbes 110 miljonit eurot aastas ning presidendi kulutustele pole seatud selgeid reegleid. Sarkozy on lubanud palee laristamist kokku tõmmata. Näiteks ei joodeta visiitidel riigipead saatvaid ajakirjanikke presidendilennukis enam kõige kallima šampanjaga.