Halb üllatus tabas Landsbankile kuuluva ja eile pankrotti läinud internetipanga IceSave kliente Suurbritannias. Väidetavalt olevat IT-töötajad parandanud IceSave’i internetileheküljel esinenud tehnilise probleemi – küll nii, et inimesed näevad oma hoiuseid, kuid ei saa raha üle kanda ega välja võtta.

Suurbritannias on IceSave’il juba sama palju kliente kui Islandil elanikke ehk 300 000, kuna see pank maksis Briti pankadest palju kõrgemat intressi. Brittidel on selles pangas kinni kokku ligi neli miljardit naela.

Browni päästeplaan

Peaminister Gordon Brown teatas, et kõigi brittide hoiused IceSave’is on garanteeritud. Üleeile õhtul tuli oma panganduse päästekavaga välja ka Briti valitsus – Brown suunab panganduse raskustest väljaaitamisele 50 miljardit naela, millele järgneks veel 450 miljardi naela investeerimine. See ületab isegi USA kriisipaketi 700 miljardit dollarit.

Eile alandasid USA föderaalreserv, Euroopa keskpank ja veel mitmete riikide keskpangad oluliselt oma intressimäärasid, et pangandust veidigi elavdada. Jaapani keskpank, mille intressimäär on juba niigi 0,5 protsenti, ei suutnud enam kaasa minna, kuigi toetas teiste keskpankade otsust.