Sissemurdmiste eest vangis olnud ja armu saanud 45-aastane Tarantost pärit mees vahistati aga pitsabaaris, kust ta üritas öösel kuus tundi pärast vabanemist raha röövida.

Eksvangid ellu tagasi

Meedia kinnitusel asuvad kohalikud omavalitsused tegutsema, et priiks pääsenuid ühiskondlik-ku ellu tagasi tuua ja neile tööd hankida. Leheveergudel kogub aga hoogu ärev poleemika.

Romano Prodi valitsus otsustas amnestiaseaduse vastu võtta vanglate ülekoormatuse tõttu. Riigi 205 vanglat mahutavad ametlikult 40 000 kinnipeetavat, seni oli kongides üle 60 000 vangi. Tuleva kolme kuu jooksul saab uue amnestiaseadusega vanglast välja ligi 12 000 kinnipeetavat ja kahe aasta jooksul ühtekokku kuni 20 000 vahi-alust.

Amnestiaseadus ei laiene näiteks vägistajatele, mafioosodele, terroristidele, pedofiilidele ja inimäris süüdi mõistetutele. Viie aasta jooksul uusi kuritegusid toime panevate kurikaelte amnestia tühistatakse.

Infrastruktuuriminister Antonio Di Pietro, kes juhtis 90. aastatel prokurörina võimuladviku korruptsiooni vastast operatsiooni Puhtad Käed, on hämmingus: “Vasaktsentristid süü-distasid endist parempoolset valitsust, et see võttis vastu vaid Berlusconile kasulikke seadusi. Nüüd on Prodi valitsus ise teinud Berlusconile, korrumpeerunud poliitikutele ja finantspetturitele ennenägematu teene,” ütles ta riigitelevisioonis.