Väidetav ründaja, Adelaide’ist pärit 59-aastane mees on politsei järelevalve all ning teda süüdistatakse kahe Euroopast pärit noore seljakotiränduri vägistamises, ründamises, inimröövis ja mõrvakatses Coorongi rahvuspargis, vahendab Austraalia Yahoo News.

Politsei sai teisipäeval kell 18.30 teate sellest, et Adelaide’ist kirdesse jäävas Coorongi rahvuspargis on toimunud jõhker rünnak. Kaks varastes kahekümnendates neidu on lennutatud Flindersi haiglasse ning nende seisund on stabiilne. Yahoo Newsi andmetel on mõlemal naisel tõsine peavigastus, kuna ühele neist olevat löödud haamriga pähe ja teisest autoga üle sõidetud.

Salt Creek telkimiskoht, kus seljakotirändurid rahulikku ööd veeta plaanisid.

Austraalia politsei keeldus avaldamast nende rahvust, kuid möönis, et tegemist on eurooplastega ning hetkel püütakse nende peredega kontakti saada.

Politseiülema James Blandfordi sõnul sõitsid noored autos koos inimesega, kellega olid äsja tutvunud ja sattusid olukorda, mis osutus neile hirmutavaks ja kehavigastusi tekitavaks. „Ühel ohvritest õnnestus põgeneda ja ta sattus peale seal piirkonnas kalastanud inimestele. Neil õnnestus teda rahustada ja politsei kutsuda. Süüdistuste iseloomu arvestades oli ohvrite olukord äärmiselt tõsine ja nad olid endast väljas,“ rääkis politseiülem, kelle kinnitusel olid mõelmad naised välismaa seljakotirändurid, kellel oli plaanis Salt Creeki piirkonnas öö veeta.

Yahoo Newsi andmetel on mõlemal naisel tõsine peavigastus, kuna ühele neist olevat löödud haamriga pähe ja teisest autoga üle sõidetud.

Neidude päästmisel võtmerolli mänginud kalurid rääkisid telekanalile 7 News, et pärast politseisse teatamist ja aru pidamist läksid kohalikud teist naist otsima ja leidsid ta kuriteopaigast vaevu teadvusel oleva ja kõnevõimetuna. „Isegi politseinikud olid juhtunust äärmiselt häiritud,“ rääkis üks neidude päästjatest, kelle arusaamist mööda olid naised olnud teel Adelaide’is Melbourne’i.

Kuna Coorongi maastik on keeruline, olid kohalikud ja pealtnägijad politseiülema sõnul süüdistatava tabamisel suureks abiks. „Asi on ikka veel väga värske, uurimine käib. Me vaatame asja iga võimaliku nurga alt ja kasutame kõiki võimalusi, et tuvastada, kas see juhtum on seotud ka mõne teise käsil oleva uurimisega,“ kinnitas Blandford. Kokku osales päästeaktsioonis iseennast ohtu pannes tosin Salt Creeki inimest.

Süüdistatav sihib sotsiaalmeedias tulirelvaga kaamerasse.

59-aastasele Adelaide’ist pärit mehele esitas kohus süüdistuse videosilla kaudu, mees kandis valget haiglasärki, oli käeraudadega seina külge aheldatud, ei tõstnud pead ja vaikis. Kohtunik keeldus süüdistuste tõsisust põhjuseks tuues kautsjonit määramast. Järgmine istung toimub aprillis.

Kohus keeldus avaldamast süüdistatava nime, samuti nagu ka tema sõidukit ning tema ja väidetavate ohvrite kohtumise viisi ning suhtlemise üksikasju, kuid 7 News on avaldanud, et mees on saksa päritolu ning elab Adelaide’i lõunapoolses eeslinnas Morphett Vale’is. Oma Facebooki kontol poseerib ta relvaga ning kirjeldab oma varasemaid koos pojaga ette võetud matku Salt Creeki. Tal on mitu Facebooki lehte ning profiil kohtamissaidil, kus ta kirjeldab ennast järgmiselt: „Olen naiste suhtes lugupidav ja saan kõigiga hästi läbi. Noh peaaegu.“